Hvem er vi?
Catrine startede Neurokind, fordi hun ønskede sig en neuroaffirming dansk praksis med autistisk ledelse og fokus på neurodiversitets paradigmet og menneskelig kompleksitet.
Vi arbejder ud fra en grundlæggende forståelse af, at neurodivergente mennesker har andre forudsætninger og behov end de fleste, og der skal skabes tolerance, respekt og forståelse i samfundet for, at vi derfor har brug for at leve vores liv anderledes for at trives. Det gør vi bl.a. ved at udfordre og stille spørgsmål ved de normer der definerer det neuronormative samfund, og insistere på at anderledes ikke betyder forkert.
Vi samarbejder med dygtige, empatiske mennesker der deler vores værdier, og opsøger samarbejdspartnere der selv er neurodivergente og/eller en del af andre marginaliserede identiteter i samfundet.
Stifter, autist, rådgiver & formidler
Catrine Zorn
Catrine er sen-identificeret autist og studerer psykologi på Københavns Universitet (og skriver mange e-mails til universitetet om manglende tilgængelighed for autister på uddannelsen). Hun er gift med Robert og mor til to store drenge – hele familien er neurodivergente.
Tidligere har Catrine taget en bachelor i visuel kommunikation fra DMJX og har arbejdet i mange år som teaterfotograf. Efter hendes yngste søn blev identificeret som autist i 2018 har Catrine ændret retning i livet og beskæftiger sig nu fokuseret med at uddanne sig til psykolog og formidle viden om autisme og anden neurodivergens, da hun oplever at der i høj grad mangler profesionelle fagfolk med levet erfaring af autisme og et kritisk blik på det neuronormative samfund.
I Neurokind er Catrine stifter, rådgiver & konsulent, og formidler på @neurokind_dk på instagram.
Medejer, driftsleder & alt-mulig-kvinde
Michelle de Marée
Michelle er selv-identificeret autist (og ret sikker på der nok også er noget ADHD med i spillet). Hun har en lillesøster, der også er autist, og neurodivergens er den røde tråd i både hendes familie og vennekreds. Hun har været selvstændig med et UX writing og content strategy agency i København og arbejder fortsat professionelt med området.
At køre en virksomhed på sine egne betingelser har været en af Michelles måder at strukturere sit liv på en mere neurodivergent-venlig måde, men hun ved ikke alle er priviligeret nok til at gøre noget lignende. Hendes baggrund i UX har gjort hende meget opmærksom på at mennesker har forskellige behov og måder at kommunikere, hvilket også har afspejlet sig i hendes møde med både neurotypiske og neurodivergente individer. Den ene kommunikations-stil er ikke bedre end den ande; de er bare forskellige. Med Neurokind håber hun at medvirke til at stille spørgsmålstegn ved og udfordre samfundets nuværende neuronormative struktur og undersøge hvad der kan og bør gøres for at gøre den ‘neuro-kinder’.
Backstage er Michelle Neurokinds medejer, driftsleder og generelt alt-mulig-kvinde.